» » مصاحبه با شرکت کنندگان در جشنواره کتابت قرآن کریم1
تبلیغات
مصاحبه با شرکت کنندگان در جشنواره کتابت قرآن کریم1
دانشجویان شرکت‌کننده در نخستین دوره جشنواره کتابت قرآن به بازخوردهای این جشنواره از فرصت برابر آموزش گفتند و بر تداوم آن تأکید کردند.
به گزارش «نقطه الف»؛ نخستین دوره جشنواره ملی کتابت قرآن کریم در راستای تقویت مناسبات و تعاملات علمی، پژوهشی، فرهنگی و هنری میان دانشگاهیان و نخبگان در سطح ملی با محوریت قرآن کریم، شناسایی دانشجویان علاقه‌مند به کار در زمینه قرآنی، حمایت از آن‌ها و حمایت از گسترش هنر قرآنی و ارائه آموزش‌های لازم برای تربیت هنرمندان متعهد و جوان به همت سازمان قرآنی دانشگاهیان کشور در حال برگزاری است.

به منظور دریافت بازخورد‌های این جشنواره به سراغ چند تن از شرکت‌کنندگان این دوره رفته و نظر آن‌ها را در این زمینه جویا شده است.

 طاهره غلام‌نژاد، دانشجوی علوم ورزشی و تربیتی پیام نور رفسنجان است. در سه رشته نستعلیق، شکسته و ثلث زیرنظر استاد غلامحسین منتصری کار کرده و کتابت بخشی از قرآن را انجام داده است. وی درباره جشنواره کتابت قرآن گفت: برای اولین بار تجربه شرکت در جشنواره آنلاین را داشتم و تجربه خوبی بود. این جشنواره فرصت برابر برای همه شرکت‌کننده‌ها از سراسر کشور فراهم کرد و امیدوارم در دوره‌های بعد از اساتید مجرب‌تری استفاده شود.
وی ادامه داد: با توجه به مجازی بودن این جشنواره، باید داوران در داوری و قضاوت خود دقیق‌تر عمل کنند تا حق کسی ضایع نشود.

محسن کریمی نیا، دانشجوی دانشگاه پیام نور همدان است. از پانزده سالگی خط را آغاز کرده و در یک خانواده هنری بزرگ شده است. علاقه زیادی به خط نسخ و ثلث داشته و در سال ۹۶ تا ۹۷ در کتابت کامل مصحف شریف مشارکت داشته و پس از اتمام از سوی شهر همدان به موزه حرم حضرت علی (ع) اهدا شده است و اکنون نیز خود به تنهایی یک قرآن را کتابت کرده که به زودی رونمایی خواهد شد.
او که خود را جوان‌ترین کاتب قرآن می‌داند، درباره جشنواره کتابت قرآن گفت: کلاس‌های جشنواره به ویژه آنچه درباره تاریخچه کتابت قرآن و تدبر در سوره مریم گفته شد، بسیار مفید بود و من با وجود شرکت در جشنواره‌های گوناگون، برنامه‌ای با محوریت آموزشی در این زمینه ویژه دانشجویان ندیده بودم.
کریمی افزود: نقطه قوت این دوره، بحث آموزش آن بود که با وجود مفید بودن، بسیار کم بود و باید کلاس‌های آموزشی بیشتری برگزار می‌شد و کیفیت ضبط فیلم‌ها نیز بهتر می‌شد. همچنین امیدوارم این جشنواره ادامه یابد تا باعث رشد خوشنویسان جوان شود.
این دانشجو پیشنهاد کرد: مسئولان جشنواره می‌توانند در پایان از میان شرکت‌کننده‌ها، تعدادی را به عنوان کاتب قرآن انتخاب کنند و یک جلد قرآن به صورت جمعی کتابت شود. در واقع این افراد که آموزش دیدند و برای آموزش آن‌ها هزینه‌هایی صرف شده، به حال خود رها نشوند.

تندیس تقوی، بیست سال است که خوشنویسی می‌کند. در سال ۷۲ با قبولی در دوره عالی خوشنویسی، سرپرستی انجمن خوشنویسان ایران در فیلیپین را عهده‌دار می‌شود. یک دوره کتابت کامل قرآن را به پایان رسانده و چند سالی است که موضوعات قرآنی، دعا‌های قرآنی و ... را کتابت می‌کند.
وی در این باره گفت: این جشنواره هدفمند و با فکر و اندیشه انجام شده است. زیرا آموزش‌ها از تاریخچه و اهمیت کتابت آغاز شد که در هیچ جشنواره‌ای به این مسئله توجه نمی‌شود و من در این دوره اطلاعات جدیدی دریافت کردم که بسیار هم کاربردی بود. همچنین برگزاری برنامه‌ها با وجود مجازی بودن، برنامه ریزی شده و منظم بود. تقوی ادامه داد: یکی از موارد مهم این جشنواره، تدبر در سوره مریم بود که آیات آن تفسیر می‌شد. وقتی خوشنویس تفسیر این سوره را می‌داند در کتابت این سوره نیز آگاهانه می‌نویسد و همین هم باعث می‌شود به دل مخاطب بنشیند. 

زهرا حاجیعلی که دانشجوست، از سال‌ها پیش خوشنویسی را آغاز کرده و دو سال است به خط نستعلیق می‌پردازد و بسیار علاقه‌مند به کتابت قرآن است. او کلاس‌های آموزشی این دوره از جشنواره کتابت قرآن کریم را کاربردی دانست و گفت: گاهی اوقات به همراه خانواده پای این کلاس‌ها می‌نشستیم و همین مسئله باعث شده بود آن‌ها نیز به مباحث خوشنویسی و کتابت علاقه‌مند شوند. همچنین این مسئله را از کلاس‌های آموزشی آموختم که باید از تاریخچه خط نستعلیق، کتاب قرآن و... مطلع باشم.
وی افزود: مسابقات قرآنی که در میانه این جشنواره برگزار می‌شد، باعث شد به دنبال یافتن پاسخ سؤال‌های مسابقه، قرآن را تورق کنیم و در بعضی نکات آن دقیق‌تر شویم که امیدوارم این جشنواره تداوم یابد. این دانشجو ادامه داد: تعامل با دانشجو‌ها خیلی خوب بود و شکل برگزاری کلاس‌ها باعث شد اطلاعات جدید و مفیدی را دریافت کنیم و نکته مهم‌تر اینکه، این کلاس‌ها در زمان‌های گوناگونی تکرار می‌شد و شرکت‌کننده‌ها می‌توانستند وقت خود را براساس آن تنظیم کنند و امکان انتخاب وجود داشت. علاوه بر این شکل مجازی این آموزش‌ها، باعث شد همه دانشجو‌ها امکان بهره‌گیری از حضور اساتید مجرب و حرفه‌ای را داشته باشند.

منبع: خبرگزاری بین المللی ایکنا




    
آثار هنرمندان
خوشنویسی و نقاشیخط
نقاشی
تذهیب و نگار گری
سایر هنرها
نقد هنری
پژوهش
مصاحبه
مشاهیر هنری
نمایشگاه هنرهای قرآنی الرحمن
افتتاحیه نمایشگاه هنرهای تجسمی نور
فیلم افتتاحیه نمایشگاه ماه تمام
تیزر جشنواره ملی کتابت قرآن کریم
افتتاح نمایشگاه هنرهای قرآنی قلم
نمایشگاه نقاشیخط هنرجویان ليلا فاطمی در گالری نقش خانه
گزارش تصویری نمایشگاه خوشنویسی و نقاشیخط زینت دهر در موزه رضا عباسی
نمایشگاه هنرهای قرآنی الرحمن