» » مصاحبه با استاد محمدسعید نقاشیان در خصوص نمایشگاه سیاه مشق های آبی
تبلیغات
مصاحبه با استاد محمدسعید نقاشیان در خصوص نمایشگاه سیاه مشق های آبی
نمایشگاه نقاشیخط«سیاه مشق‌های آبی» که در گالری آرت سنتر برپا شده است در قالب رنگ و اجرای موتیف‌های خوشنویسی سعی در توجه به عالم معنا و ذات اقدس پروردگار دارد.

به گزارش «نقطه الف» استاد محمدحسین نقاشیان،هنرمند خوشنویس گفت: نمایشگاه «سیاه‌مشق‌های آبی» بیست و چهارمین نمایشگاه انفرادی من در حوزه خوشنویسی است که در آرت سنتر برپا شده است و تا ۹ اسفند در این مرکز دایر خواهد بود.

وی ادامه داد: متأسفانه در دوره‌ای زندگی می‌کنیم که ارتباط ما با رنگ آبی به مثابه ارتباط با آسمان و ماوراء به دلیل زندگی ماشینی و صنعتی کمرنگ شده است و این در حالیست که قدیم‌ترها پدران و اجداد ما حداقل رنگ آبی آسمانی را در پیشگاه  دیدگان خود تجربه می‌کردند؛ آبی که به لحاظ روانشناسی رنگ، عمق‌گراست و تو را به اندیشه و غور در معنا وامی‌دارد.

این هنرمند خوشنویس تصریح کرد: حتی شرایط به گونه‌ای است که امروز روز به سبب زیاده‌خواهی و جاه‌طلبی آدمی و محروم شدن از نعمت آسمان آبی، موجودات آسمانی نیز از افق و وسعت دید کمتری نسبت به گذشته برخوردارند که البته این نگاه کاملاً فانتزی است اما می‌توان تخیل کرد که آنها نیز عاصی و شاکی از وضعیت موجود هستند تا جایی که قادر نیستند در بیکران آبی آسمان پوازی باشکوه داشته باشند.

استاد نقاشیان در ادامه گفت: من در خلق تابلوهای این نمایشگاه که در قالب سیاه‌مشق کار شده است سعی در این موضوع داشتم تا رنگ آبی آسمان که عمق‌گرایی و توجه به معنا را به یاد می‌آورد، به زمین آورده و با تأکید بر جنبه‌های مادی در قالب جرم رنگی، مخاطب را نسبت به این موضوع  حساس سازم.

وی با اشاره به اینکه ۲۰ تابلوی خوشنویسی در این نمایشگاه به نمایش درآمده است افزود: عبارت و یا واژگان خاصی در زمینه این آثار کار نشده است و معمولاً حرف ه دو چشم است که به شکل موتیف و تکرار در این تابلوها با تونالیته رنگ آبی کار شده است.

این هنرمند خوشنویس در پایان گفت: در برخی از تابلوهای این نمایشگاه کلمه «هو» کار و تکرار شده است که ضمیر سوم شخص مفرد مذکر و در بردارنده معنای ذات باری تعالی در اندیشه دینی است و براساس باور توحیدی و انسانی ایرانیان باستان اشاره به معنای نیکی و خردمندی دارد.

یادآور می‌شود، آرت سنتر در فرمانیه، بلوار اندرزگو، انتهای خیابان سلیمی شمالی، شماره ۱۴۷، باغ انجمن خوشنویسان ایران واقع شده است.


منبع: ایکنا
آثار هنرمندان
خوشنویسی و نقاشیخط
نقاشی
تذهیب و نگار گری
سایر هنرها
نقد هنری
پژوهش
مصاحبه
مشاهیر هنری
نمایشگاه هنرهای قرآنی الرحمن
افتتاحیه نمایشگاه هنرهای تجسمی نور
فیلم افتتاحیه نمایشگاه ماه تمام
تیزر جشنواره ملی کتابت قرآن کریم
افتتاح نمایشگاه هنرهای قرآنی قلم
نمایشگاه نقاشیخط هنرجویان ليلا فاطمی در گالری نقش خانه
گزارش تصویری نمایشگاه خوشنویسی و نقاشیخط زینت دهر در موزه رضا عباسی
نمایشگاه هنرهای قرآنی الرحمن